Businesscase Woningstichting Den Helder

Klant: Woningstichting Den Helder
Opdracht: Marktwaarde in Verhuurde Staat

WONINGSTICHTING DEN HELDER

Woningstichting Den Helder zet zich, met ruim 10.000 eenheden, al ruim 100 jaar in voor de volkshuisvesting in Den Helder en omstreken. Conform de Herziene Woningwet zijn Woningcorporaties per 2016 verplicht om hun vastgoedportefeuille te waarderen tegen de Marktwaarde in Verhuurde Staat.

“Het is ideaal dat alle partijen tegelijkertijd toegang hebben tot de informatie. Het versturen van bestanden via de e-mail is niet meer nodig, we werken allemaal in fluX.”

WAAROM HEEFT WS DEN HELDER VOOR FLUX GEKOZEN

André Slimmen, beleidsmedewerker informatie- voorziening, over het proces om te komen tot de Marktwaarde in Verhuurde Staat: ”Binnen onze organisatie werd besloten om vooruitlopend op de verplichting per 2016, de jaarrekening 2015 al te baseren op de marktwaarde in verhuurde staat. We hebben gekozen voor fluX omdat het systeem als zeer voordelig en efficiënt aangemerkt staat. We werken nu ruim een jaar naar tevredenheid met fluX”.

EENVOUDIG SAMENWERKEN MET EXTERNE PARTIJEN

“Al snel kwamen we er achter dat er een enorme hoeveelheid data nodig is om te komen tot de Marktwaarde in Verhuurde Staat. We hebben EY gevraagd om ons te helpen het bezit, met alle benodigde gegevens, in fluX te zetten. Vervolgens hebben we DTZ Zadelhoff (tegenwoordig Cushman & Wakefield) ingehuurd om de FULL-waardering af te ronden”

UNIEKE PRIJS KWALITEIT VERHOUDING

“Het eerste wat opvalt bij fluX is de prijs- kwaliteit verhouding, een voordelig pakket met uitzonderlijk veel functionaliteiten. Daarnaast is fluX een bedrijf met korte lijnen, het contact is optimaal voor ons als Woning- corporatie en onze externe partners (consultant en taxateur). Tot slot zit er een enorm voordeel in het feit dat wij bepalen welke externe partijen we toegang geven tot onze vastgoedportefeuille, dit is met één klik te regelen.”

WEBBASED SYSTEEM

In welke opzichten onderscheidt fluX zich van andere leveranciers?
“Het fluX systeem is webbased, dat biedt vele voordelen. Het is bijzonder handig dat, zonder installatie, het programma overal beschikbaar is”.