• Financiële instellingen kiezen voor fluX

    Lees wat de mogelijkheden zijn

Taxaties vanuit fluX direct op uw bureau

Inmiddels worden er door ruim 1.100 taxateurs jaarlijks ruim 50.000 taxaties verricht via het fluX VMS platform. Deze taxaties vertegenwoordigen een gezamenlijke marktwaarde van ruim EUR 100 miljard. Een substantieel deel van deze taxaties wordt uitgevoerd ten behoeve van financieringsaanvragen.

Het gevolg is dat steeds meer financiële instellingen kiezen voor fluX als het gaat om het verwerken en of beoordelen van taxatierapporten. fluX heeft speciaal voor kredietverstrekkers een aantal producten /diensten ontwikkeld die eenvoudig binnen uw organisatie te implementeren zijn.

Taxateurs kunnen vanuit fluX direct taxaties versturen naar de geselecteerde financier in Pdf of XBRL format.

1100 aangesloten taxateurs

Zodra u als financier bent toegevoegd kunnen aangesloten taxateurs direct taxaties naar uw Valuation Desk versturen. Werkt u met een shortlist? Geen probleem, deze kan op een eenvoudige wijze worden geïmplementeerd zodat alleen de door u aangewezen taxateurs taxaties naar uw organisatie kunnen versturen.

Volledig SBR Proof

fluX is voorloper als het gaat om het aanbieden van taxatierapporten in XBRL formaat. Alle aangesloten taxateurs kunnen van deze optie gebruik maken en taxatierapporten in XBRL formaat versturen naar aangesloten financiële instellingen.

Retourmelding Bancaire Infrastructurele Voorziening (BIV) | Taxatie is succesvol verstuurd

Grootbanken kiezen voor fluX

Een aantal grootbanken maken reeds succesvol gebruikt van de verschillende diensten en services die fluX ontwikkeld heeft. Hiermee wordt niet alleen de taxatie inflow geoptimaliseerd maar voldoen hiermee ook aan de rapportage eisen zoals deze zijn opgelegd door toezichthouders.

Bestaande processen effectiever maken

fluX heeft een aantal services ontwikkeld die bestaande processen binnen uw Valuation Desk effectiever maken. Afhankelijk van uw behoefte kunt u kiezen uit een Basis service of uit verschillende Premium services. Lees hier de verschillende mogelijkheden:

1 – Valuation Desk Email Service (ES) | Basis service

Nadat de taxateur zijn taxatie definitief heeft afgerond en uw organisatie als financier heeft geselecteerd ontvangt uw taxatiedesk een Email notificatie. Deze notificatie is voorzien van een download link zodat u eenvoudig de definitieve taxatie inclusief de bijlagen direct kunt downloaden. Op deze wijze ontvangt u de taxatie direct van de taxateur.

  1. Notificatie Email dat een taxatie is afgerond;
  2. Taxaties en bijlagen kunnen direct worden gedownload in pdf formaat;
  3. Alle taxaties uitgevoerd conform één gevalideerd taxatiemodel;

2 – Valuation Desk Workflow (WF) | Premium service

Onze Valuation Desk Workflow is een Premium dienst waarbij de financier afgeronde taxaties Intern kan beoordelen en verwerken. Taxaties die niet voldoen of niet volledig zijn kunnen eenvoudig – inclusief instructies en / of vragen – retour worden gezet naar de uitvoerde taxateur.

  1. Notificatie Email dat een taxatie is afgerond;
  2. Taxaties worden in pdf formaat of in XBRL aangeleverd conform één gevalideerd taxatiemodel;
  3. Taxaties worden direct verstuurd nadat deze definitief zijn gemaakt;
  4. Taxaties kunnen intern worden beoordeeld en middels een workflow optie worden retour gezet naar de taxateur;

3 – Valuation Desk Taxatie Controle (TC) | Premium service

Deze Premium dienst kan alleen worden gebruikt in combinatie met de Valuation Desk Workflow. De Valuation Desk Taxatie Controle ondersteunt uw interne beoordeling ten aanzien van de waardebepaling van het getaxeerde. Deze Premium dienst is een zeer waardevolle bijdrage als het gaat om effectiviteit van uw interne beoordelingsproces.

4 – Valuation Desk Data Exchange (API) | Premium service

Met onze Premium dienst “Valution Desk Data Exchange” heeft u volledige controle over de aanleverde data. Middels een API heeft u toegang tot al uw data en bent u in staat om deze data op iedere gewenste manier intern te verwerken.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze Valuation Desk oplossingen maak dan een afspraak met fluX voor een uitgebreide toelichting en demo.