PERSBERICHT
——————

NVM en specialist taxatie management systemen fluX intensiveren samenwerking

Amsterdam, vrijdag 30 juni 2017

De Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM en het in taxatie management systemen gespecialiseerde softwarehuis fluX, hebben de intentie hun samenwerking te intensiveren, met de bedoeling dit uit te laten monden in een volledige overname van fluX door NVM. Het voorstel daartoe van het Algemeen Bestuur van NVM is 28 juni jl. goedgekeurd door de Ledenraad van NVM.

NVM borgt met deze stap dat de innovaties waaraan de taxatiemarkt behoefte heeft, sneller gerealiseerd worden. De samenwerking stelt fluX in staat nieuwe systemen te ontwikkelen voor o.a. woningtaxateurs en taxateurs van agrarisch en landelijk vastgoed. Ook staan nieuwe releases op stapel van het succesvolle Taxatie Management Systeem (TMS) voor taxateurs commercieel vastgoed, waarin circa 500 taxateurs taxaties verrichten.

De taxatiebranche maakt een snelle ontwikkeling door, waarop taxateurs alleen kunnen aansluiten als zij over de juiste tools beschikken. NVM wil de ontwikkeling van nieuwe tools voor alle sectoren van de taxatiebranche stimuleren. Het Taxatie Management Systeem van fluX vormt daarvoor een uitstekende basis. Dit systeem is al jaren in gebruik bij taxateurs die ook zijn aangesloten bij het Taxatie Management Instituut (TMI). De huidige gebruikers kunnen het platform blijven gebruiken, ongeacht van welke organisatie zij lid zijn.

Marcel de Boer, NVM-bestuurder en portefeuillehouder Taxeren: “De taxatiesector is gebaat bij verdere innovatie. Om die reden is NVM vorig jaar gestart met een gericht programma taxeren. Dit resulteerde eerder in een nauwere samenwerking met het TMI. Nu mondt die samenwerking uit in de voorgenomen overname van het meest gespecialiseerde softwarehuis in deze branche. Samen kunnen wij de innovaties die nodig zijn snel realiseren. Daarmee kunnen we voorzien in de groeiende behoefte van onze leden aan oplossingen die de kwaliteit van taxaties verder verhogen, het proces versnellen en de betrouwbaarheid van taxaties versterken. Dat is nodig om blijvend een plaats te veroveren in deze turbulente markt.”

Geertjan van Groenestijn, directeur fluX: “De voorgenomen overname van ons bedrijf door NVM is het resultaat van een jarenlange samenwerking. Wij hebben straks een financieel krachtige partij achter ons, waardoor wij onze innovaties sneller naar de markt kunnen brengen.

fluX is al enige jaren aan het opschalen: meer klanten, verschillende doelgroepen met wisselende functionaliteit in de vastgoedmarkt. Momenteel hebben we meer dan 900 actieve gebruikers. De NVM kan helpen het opschalen verder te versnellen met financiële slagkracht en toegang tot grote marktpartijen.

Zo kunnen wij onze visie realiseren: software maken die bereikbaar is voor alle relevante spelers in de taxatiesector om zo de kwaliteit te verhogen, efficiënter te werken en informatie te delen.“

Over fluX

fluX is marktleider op het gebied van Taxatiemanagement oplossingen. Woningcorporaties, financiële instellingen, beleggers en ruim 500 taxateurs maken gebruik van fluX software. Uniek is dat al deze partijen samenwerken op hetzelfde platform. fluX is ISO 9001 en 27001 en COS3000 gecertificeerd. De taxatiemodellen zijn gevalideerd. De taxatierapporten voldoen aan de standaarden: IVS, IFRS, REV en NRVT. fluX verzorgt in eigen huis trainingen in het correcte gebruik van de software.

Noot voor de redactie, voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Geertjan van Groenestijn van fluX.
Telefoon 085 401 63 70 | E-mail: geertjan.van.groenestijn@flux.nl

Roeland Kimman, communicatie, media en woordvoering NVM
Telefoon 030 6085 185 | mobiel 06 – 55 205 205 E‑mail: kimman@nvm.nl