Flux zet belangrijke stap met Blue Module/Oxand voor efficiënte integratie van Duurzaamheidsparagraaf 2.0

FluX, marktleider in taxatiemanagementsoftware, neemt een belangrijke stap in de uitrol van de Duurzaamsheidsparagraaf 2.0 (DuPa). Vanaf 15 februari 2024 biedt FluX de mogelijkheid om de nieuwe duurzaamheidsparagraaf binnen haar platform in te voeren. Om dit traject voor haar aangesloten taxateurs zo gestroomlijnd mogelijk te maken, is er een partnership aangegaan met Blue Module, leverancier van ESG Accounting Software.

Ruben Troostwijk, commercieel directeur van fluX, zegt: ‘Door de samenwerking met Blue Module kunnen onze taxateurs de ESG-Bijlage bij banktaxaties op een efficiënte manier genereren; en de kwaliteit van de geleverde informatie voldoet aan de verwachtingen van de bank.’

Vanaf 17 februari 2024 is de nieuwe duurzaamheidsparagraaf verplicht gesteld door Nederlandse banken. Vanaf dat moment moeten in het taxatierapport Environmental Social Governance (ESG) factoren meegenomen worden bij het berekenen van de marktwaarde. De ontwikkeling van DuPa 2.0 is een gezamenlijk initiatief met ABN AMRO, ING, Rabobank en de negen grootste taxatiekantoren, waarbij fluX vanaf het begin betrokken was om de implementatie binnen de taxatiesoftware goed te laten verlopen.

Blue Module, erkend door banken als aanbieder van ESG-data, faciliteert automatisch 88 datapunten die taxateurs in staat stellen om de gevraagde DuPa-informatie over energie, klimaatrisico’s en kosten voor verduurzaming, efficiënt aan banken te verstrekken. Uit een analyse van fluX blijkt dat taxateurs verwachten ten minste 3 uur aan een DuPa 2.0-rapportage te besteden, maar met de automatisering door Blue Module kan dit teruggebracht worden tot onder een uur.

Paul Wessels, oprichter en CEO van Blue Module, benadrukt: ‘Een significant voordeel van onze software is dat het taxateurs ook assisteert bij het interpreteren van de data door vergelijking met vooraanstaande ESG-frameworks.’

Voor de binnen DuPa 2.0 vereiste informatie over verduurzamingskosten werkt Blue Module samen met het Frans/Nederlandse Oxand, dat een database beheert met infra- en vastgoeddata, inclusief informatie over de veroudering van bouwcomponenten, onderhouds- en vervangingskosten en de impact hiervan op levensduur en verduurzaming.

FluX-gebruikers die de integratie met Blue Module activeren, betalen een jaarlijkse vergoeding van €235 voor onbeperkt gebruik. Vanaf 15 februari kunnen taxateurs met de software van Blue Module de vereiste DuPa-velden binnen FluX snel invullen.


Over Flux

FluX is marktleider op het gebied van taxatiemanagement-oplossingen. Zij maakt taxatiesoftware voor taxateurs van commercieel vastgoed en voor de taxatie van exploitaties, vastgoedportefeuilles en agrarisch en landelijk vastgoed. Oor financiële instellingen maakt fluX software voor het verwerken en beoordelen van taxaties. FluX is onderdeel van de NVM-Holding.


Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met fluX, afdeling corparate communicatie & pers: Mariet Niesen 06 46 93 49 14 of via email: mariet@flux.nl