Release Info

 • Release Info

  Lees hier alles over onze release procedure

fluX Release info 2019

fluX wil haar gebruikers actiever gaan infomeren m.b.t. onze software updates en/of releases. Hiervoor hebben wij een sectie op onze website ingericht die alleen toegankelijk is voor fluX gebruikers. In deze sectie kunnen gebruikers per release op een overzichtelijk wijze inzien wat de wijzigingen zijn.

Het release management van fluX is het proces van het coördineren van het uitkomen van nieuwe software versies. Hierbij gaat het van ontwikkeling naar het testen en van het testen naar de productie.

Software Release

fluX kent 4 jaarlijks release momenten te weten: Q1, Q2, Q3 en Q4. Een release betreft een grote software update die vooraf gepland wordt.  Een release heeft vaak betrekking op meerde wijzigingen zoals:

 1. schermwijzigingen
 2. modelwijzigingen
 3. rapportwijzigingen
 4. herstellen van foutmeldingen
 5. nieuwe functionaliteiten.

Input voor wijzigingen komen voort uit

 1. ons jaarlijks onderzoek
 2. gebruikersgroepssessies
 3. goede ideeën van individuele gebruikers.

Software releases vinden plaats in de avond of nacht. fluX communiceert altijd vooraf wanneer een release plaats vindt. Tijdens de release kunt u niet inloggen op uw account. De gemiddelde duur van een release is ongeveer 2 uur.

Software Updates

Behalve geplande releases voert fluX ook regelmatig geautomatiseerde updates uit. Een update is een (kleine) aanpassing die betrekking kan hebben op: een foutmelding, rapport aanpassing of berekening.

Software updates vinden altijd om 03:300 uur plaats. De gemiddelde duur van een update is 15min tijdens de update kunt u niet inloggen op uw account.

Release notes

fluX publiceert alle wijzigingen en of aanpassingen in zogenaamde “Release Notes” die door al onze gebruikers te raadplagen zijn.

Informatie en hulp bronnen

Het kan zijn dat fluX een berekening moet aanpassen (een modelwijziging) waardoor de eindwaarde

Ieder goed idee is welkom!

Heeft u een goed idee om onze applicatie te verbeteren? Vul dan ons Wish List formulier in dan zullen we uw suggestie agenderen.