Flux investeert in de toekomst

De afgelopen maanden leek het een beetje stil op de lijn bij flux, maar schijn bedriegt. Op de achtergrond is er hard gewerkt bij het platform waarmee professionals op een betrouwbare, intelligente en efficiënte manier taxaties kunnen uitvoeren. Flux is een samenwerking aangegaan met brainbay om technisch slagvaardiger te worden. Daarnaast is het platform onder leiding van het nieuwe development team toekomstbestendiger gemaakt. Chief Operations Officer van de NVM Holding, Joram Hoevenaars, spreekt verder over hoe flux in de toekomst investeert.

“De technologie van flux is naar Nederland gehaald, waardoor we niet langer afhankelijk
zijn van een buitenlandse leverancier”

”Maar voordat ik dat doe, leg ik eerst even uit wat flux is, want niet iedereen is bekend met deze software”, aldus Joram. “Flux is marktleider op het gebied van taxatiemanagement oplossingen. Het platform wordt gebruikt door diverse professionals. Voor een groot deel zijn het taxateurs van commercieel vastgoed zoals bedrijfsruimten, kantoren en winkels. Maar het wordt ook gebruikt voor de taxatie van exploitaties en voor agrarisch en landelijk vastgoed.” Het is ook in te zetten voor woonsituaties. “Woningcoöperaties gebruiken het voor het taxeren van hun vastgoedportefeuille en verhuurders van woningen kunnen hun huurwoning ermee taxeren (buy to let). Daarnaast worden met flux wooncomplexen getaxeerd, voor individuele woningtaxaties en voor residuele grondwaarden (voor bijvoorbeeld herontwikkeling) of een grondperceel. Ruim 1400 professionals maken dagelijks gebruik van onze software.”

Samenwerking met brainbay

Er is veel aandacht voor flux binnen NVM. Er zijn diverse marktkansen waar deze software deelneming van de NVM Holding op wil kunnen inspelen, maar daarvoor moest het platform eerst toekomstbestendig worden gemaakt. “De samenwerking met brainbay is daarin een heel belangrijke stap”, aldus Joram. “Samengaan met brainbay stimuleert namelijk groei en faciliteert technologische doorontwikkeling. Brainbay levert datagedreven diensten en inzichten in de vastgoedmarkt. Hierin zit een goede synergie met flux. We kunnen het specialistische team van flux nu uitbreiden met extra vaardigheden en competenties die bij brainbay aanwezig zijn. Met name op het vlak van front- en back-end development voegt brainbay veel toe aan flux. Daarnaast is het door de samenwerking met een sterk merk zoals brainbay, ook gemakkelijker om talent aan te trekken.”

Technologie uit Nederland

Maar de samenwerking met brainbay is niet de enige stap die is gezet om flux klaar te maken voor de toekomst. “Door de technologie van flux naar Nederland te halen, en niet meer afhankelijk te zijn van een buitenlandse leverancier, hebben we ook gewerkt aan het fundament van de software: namelijk het platform waarop de producten draaien. Onlangs hebben we onze klanten geïnformeerd over de overgang van dit platform naar de cloud. Dat brengt ons voordelen op het gebied van continuïteit, veiligheid en schaalbaarheid, maar zorgt er ook voor dat er weer ruimte is om verder te bouwen aan het product. We kunnen nu eenvoudig opschalen, uitbreiden en updates uitvoeren. Zo blijft onze software up-to-date en van hoge kwaliteit.” Tijdens al deze ontwikkelingen aan het fundament van flux, is de kwaliteit van de software toch steeds gewaarborgd. “Onze rekenmodellen worden gecertificeerd. Dat wil zeggen dat taxateurs hun taxatierapporten baseren op rekenmodellen die door het Taxatie Management Instituut zijn gecontroleerd en goedgekeurd. Daarnaast heeft flux al jaren een ISO-certificering.”

”Flux is een samenwerking aangegaan met Brainbay om technisch slagvaardiger te worden”

FluX is volop in beweging

In 2023 is er hard gewerkt aan het fundament van flux. Het team is uitgebreid, de technologie is in-house gehaald en geactualiseerd en de samenwerking met brainbay is gestart en loopt goed. “Deze versterking van het fundament geeft ons de mogelijkheid om komend jaar echt te gaan bouwen aan flux”, concludeert Joram. “Zodat ook deze deelneming een onmisbare tool wordt in de gereedschapskist van taxateurs.”

Ruben Troostwijk

In november is de nieuwe commerciële directeur van flux, Ruben Troostwijk, gestart. Ruben is het gezicht voor de klanten. “Ik ben met heel veel plezier gestart bij flux. Een bedrijf met een fantastisch en belangrijk product in de taxatiemarkt, dat staat als een huis. Ik heb al diverse klanten gesproken. Dat is ook voor de komende periode waar mijn focus ligt. Met de feedback van onze klanten willen we vervolgstappen kunnen maken in de ontwikkeling van ons product in 2024 zodat we relevant en state of the art blijven.“