taxatiemanagement-oplossing voor woningcorporaties

,

P E R S B E R I C H T

fluX lanceert taxatiemanagement-oplossing voor woningcorporaties

Amsterdam, 24 augustus 2015

Door de invoering van de herziene Woningwet zijn woningcorporaties vanaf 1 juli 2015 wettelijk verplicht om hun vastgoedbezittingen te waarderen tegen marktwaarde in verhuurde staat. De herziene Woningwet verplicht woningcorporaties om bij deze modelmatige waardering het Handboek modelmatig waarderen marktwaarde te volgen – afwijken is geen optie.
De invoering van deze marktwaarde in verhuurde staat is voor veel woningcorporaties ingrijpend en vergt een grote omslag in de wijze waarop het waarderingsproces wordt uitgevoerd.

fluX introduceert als eerste een complete – webbased – oplossing voor woningcorporaties. Geheel conform de herziene Woningwet en het Handboek modelmatig waarderen marktwaarde kunnen woningcorporaties hun volledige vastgoedportefeuille waarderen. De oplossing van fluX is bewezen, veilig en kostenefficiënt, zonder een duur implementatietraject.

Woningcorporaties hebben in de praktijk regelmatig te maken met acquisitie en dispositie (aankoop en verkoop) van hun vastgoedbezittingen. Statistische waarderingsmodellen zijn hiervoor niet geschikt. Met de oplossing van fluX is het voor woningcorporaties mogelijk om taxaties uit te zetten bij een van de 450 taxateurs die aangesloten zijn bij het Taxatie Management Instituut (TMI). Het uitzetten van taxaties gebeurt door gebruik te maken van de workflowmodule, een onderdeel van de Woningcorporatiemodule.

Inmiddels is de Woningcorporatiemodule van fluX tot grote tevredenheid uitvoerig getest door een aantal woningcorporaties van verschillende omvang. De Woningcorporatiemodule wordt aangeboden op basis van een jaarlijkse licentie. De kosten bedragen EUR 215,- per maand per gebruiker.

Over fluX

fluX is een innovatief IT‑bedrijf en marktleider op het gebied van webbased taxatiemanagement-oplossingen. fluX‑oplossingen hebben tot doel de beheerkosten van IT te minimaliseren en dure implementatietrajecten te voorkomen. fluX levert diensten en oplossingen aan o.a.  financiële instellingen, het Taxatie Management Instituut en vastgoedbeleggers.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bas Botman van fluX:
Tel.: 085 – 401 63 70
E-mail: bas.botman@flux.nl
www.flux.nl

Download persbericht

pdf

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *